Sy 7 week pregnant anak pertama 😄 Ada apa2 pesanan tak? kalau sudi share tip sihat sikit 😁 tq 😍 .

2 Balas

Tahniah! Pesanan dr saya yg pregnant first baby jugak: Makan je apa yang kita nak makan. Cumanya kalau tau makanan tu tak elok, e.g junk foods, tinggi gula, processed food, etc -> kurangkan intake. Makan dalam small amount dan tak terlalu kerap. Makanan pedas pun boleh makan kalau perut mmg tahan, kalau makan pedas dah cirit birit atau sakit perut melampau kena kurangkan kepedasan / tk makan pedas langsung. Banyakkan membaca, sy suggest follow Dr. Imelda dan Docmummy22 kt ig/twitter. Sangat membantu utk first mom. Enjoy the pregnancy journey, jangan terlalu stress. Kadang orang akan nasihat kita itu ini tp kalau boleh jgn terima bulat-bulat lg lg kalau tak disokong dari segi medikal. Kadang larangan orang ni lebih kpd adat tradisi dr orang lama je.

3y ago

Terima kasih awk 😍 Nanti sy follow docmummy2 tu 😘

jgn melasak sgt.. mkn mknn yg sihat💕

3y ago

baik . trima kasih