Hello mommies, I am currently pregnant anak sulung. Any tips berpantang sendiri tanpa bantuan parent

2 Balas

sis mmg takde org boleh bantu ya? bukan apa sbb bahaya juga pantang sendiri.. suami ada dekat ke? kalau suami ada, suami kene banyakkkk main peranan. suami kene tolong masak, tolong sis pakai apa2 yg patut, tlg uruskan anak, mandikan anak. sbb sis awal2 tak boleh lah nak angkat berat2 sangat, tak boleh renyah sgt buat kerja sana sini. kalau sis boleh cari confinement lady ke pun okay, upah lah tlg masak, urus baby.

3y ago

sy tgk CL lavendar, review dia menarik. tq utk tips ya!

biasa nya tips2 tu semua dari parent sbab dorang lebih tau mcm mana jaga diri masa pantang . tapi kalu x nak bantuan parent , pantang ikut cara sendiri la 😇

3y ago

thank u utk panduan sis!☺