Assalamualaikum. Start kandungan brp bulan ya baru beli start brg baby? Terima kasih ♥️

37 Balas

sy 5bulan da beli sikit2...tu pon online...lg pulak time pkp ni nk beli depan mate ad kjap kedai baju bukak kejap xbukak...risau kalau beli mse 7bln ke atas ttbe kedai baju xbole bukak...dilema betul...nk beli online rse xpuas pun ad sbb first time kan...😅

start beli 7bulan. now 8bulan blum siap lg smua brang2 baby 😣 sb pkp ni kan . bnyk ttup kdai .. saya sejenis tak suka beli brang bby online sb saya nk tahu jenis kain panas or what size smua 😅 ptutnya saya beli awal2 . 🤧

saya anak frist jadi terlalu excited membeli.. saya start beli dari 3 bulan.. beli sikit2 sampai sekarang 6 bulan... 6 bulan dah ckup 80% barang, tinggal lagi 20% je.. lagipun tak salah nak beli awal2.. jimat sikit duet...

Sy start tahu jantina baby sy dah beli sikit2 , masuk 7 bulan mula beli carseat , stroller nd keperluan ibu . Sekarang semua dah completed , tinggal nak bersalin je 😊

Da tahu jantina bby da blh je mula bli ..sbb klau bli lewat sgt nnt da xlarat nk berjln..cpt penat..lg 1 xde la rase terbeban keluar blanja sekaligus..

saya start bli msa kandungan 5bln...la dah msk 7bln dah complete brg baby, tggl mnyk telon jaa.... nnt nk bli brg ibu dia br bli mnyk baby skali

saya start 2bulan da start beli sikit² . sebab xterasa sgt nak beli sekali gus . n nti xde la penat nak shopping time perut besar

sy 25w mcm tu kot tp beli onl je . xmerasa g kedai or mall beli sbb pkp🥺 . baby first pula tu . now nak masuk 30w dah

dri awal kandungan sebulan sekali sy bli 1 benda so hujung hujung x lah terlalu byk keluar duit,yg pnting penting jer ,

Mak saya kata beli time baby dah 6 bulan baru seronok. Baru perasaan tu berkobar kobar lagi nak tentukan beli apa