Kuat rahim

#ingintahu assalamualaikum mommies... Nak tanya, ada ke siapa y bleeding then after makan ubat ni mmg ok terus, dah x bleeding.. Sy 7 weeks pregnancy... Bleeding.. Doktor pakar bagi ubat ni makan untuk 2 minggu, #ingintahu

Kuat rahim
11 Balas

yea..sy pon bru je stop makan ubat ni minggu lepas..dr 6w spotting, 7w ke klinik berbayar doc prescribed ubat ni..terus consume dr 7w ke 14w..lepas tu, doc suruh stop duphaston.. on proluton injection plak..setiap minggu..skrg 15w..besok appointment utk 2nd injection plak🙂 doakan sy rezeki baby utk kandungan kali ni🤲 semoga semuanya sihat wal'afiat..same goes to u sis🙂

3y ago

Oh Paham2... Tq byk2 sis.. Sy ingt lepas makan sehari dua mmg stop terus darah.. Hihi tq dear

Pendarahan tak berhenti terus. Saya makan duphaston 3 minggu, dan ambil cuti dari kerja seminggu untuk bed rest, baru pendarahan coklat berhenti. Saya juga ada ambil injection sekali. Pendarahan saya bermula kerana bersama suami sekali, kalau boleh tahan, jangan bersama sampai lepas trimester pertama.

1y ago

Sma mcm sy jgk sis sy smpai ke hspitl 2 kli doc scan bby ok, cume doc suh sy truskn mkn ubt kuatkn rahim ni.. Smpai skrg still kuar drh mcm priod tu tp sikit2 bila buang air kecil dia akn trun skali smpai sy takut dh.. Skrg positif je smpai 24 aribln nnt scan balik.... Doakn sy n bby sy ye sis....

Saya tak mkn jenama ni. memang ubat hormon progesterone untuk kuatkan rahim. mkn dlm tempoh 2 minggu. Sy mkn tak sampai 2 minggu, dah berhenti dah brownish spotting. Doktor minta habiskan ubat tu w.pun tiada spotting dah.

3y ago

Haah.. Sy mmg bleeding sis.. Doktor check xde pon cyst ke ape.. Elok smua.. Cuma bleeding, doakan sy ye sis

Sy haritu mkn ubat kuat rahim jgk, tp bkn yg ni.. doc bagi yg lain.. tp bila dah hbis ubat tu, Alhamdulillah dah xbleeding.. mula2 risau gk sbb ank first, tp Alhamdulillah smua baik2 sahaja 🤲🏻

3y ago

Alhamdulillah sis.. Semoga sihat sentiasa.. Sis doakan sy ye

Saya makan dari week 8 smpai 16 utk kuatkan rahim sbb spotting coklat saya kdg bnyak kdg sikit. Now saya week 18 dr kata dah x perlu sbb uri dah ada , kandungan dah okay

3y ago

Alhamdulillah.. Sy lepas mkn sehari mcm tggl sikit dah darah, tp lps tu sy demam suhu tggi 39.4,bleeding semula.. Ni da sihat, xbyk sgt dah bleeding

Sy makan ubat yg sama. Tp bukan sbb bleeding. Sbb pernah gugur so makan utk kuatkan rahim. Skrg dah 25mggu.

3y ago

Baik2 paham sis, tq dear

Saya makan ni, sebab bleeding juga waktu 7 weeks . Tapi effect dia memang mengantuk. Loya dengan mual teruk pada saya.

3y ago

Moga sis sihat sentiasa ye dear.. Berapa lama sis utk brenti bleeding tu?

sy bleeding,doc xde bg pon ubat ni. blh sy thu sis p jumpa doc,dia cek guna muncung itik tak? nk tahu punca bleeding?

3y ago

Haah masuk muncung itik sbb doktor nk tgok tkot ade daging (janin) nk kluar ke ape sbb sy bleeding byk.. Mse doc masukkn muncung itik pon die siap ckp "Allah byk nye darah".. Tp die ckp xde mslh ape.. Baby elok dok kat atas, tu doktor bg ubat ni, sy mmg jumpa doktor pakar sakit puan

Makan ubat kuat rahim sampai habis. And bykkan rehat tauuu. Semoga dipermudahkan

3y ago

Tq dear atas nasihat❤️❤️❤️

sy mkn sbulan bru brhnti. pastu truskan smpai 12w.

3y ago

Oh Paham2.. Sebulan juga ye.. Mgkin sy kne consume lgi ni.. Tq dear