Buka Buku pink

#ingintahu Ada ibu mengandung yg pengalaman buka buku pink time sekarang.Follow normal baharu apply online?Saya apply online nak buka buku pink.Tapi bila call KK jururawat beritahu still kena apply sekali lagi di KK.Saya tak faham?

9 Balas

biasanya utk booking appointment buka buku pink kena p klinik direct.. utk p klinik tu la kena book on9 utk, masuk klinik.. pengalaman sy la norma baru dekat KK KL.. baru la nurse akan bg tarikh kekosongan utk kita dtg next utk buka buku..

3y ago

sama2 sis

Terima Kasih mothers untuk info.Saya baru tadi pergi booking appointment date utk buka buku pink minggu depan.Tak susah.Lebih mudah sekarang banding dengan sebelum Norma baharu.

saya 30hb ni kne wat buku pink,msuk.usia 3bulan da kandungan. 17hb ni ke klinik smula utk scan sekali lagi. nk thu jg,perlu wat buku pink by online ke. aduii pening

Kk mana sis nak bukak yg dekt kawasan rumah. Kena apply kat qmed xsilap nama apps nya. Nanti nurse call hari kejadian. Or awal blh cl klinik to confirm booking

saya masa bukak buku pink saya call je kk and set appointment, masa call baby baru 4 weeks. nurse suruh datang masa kandungan 11 weeks

kalau di negeri sembilan. kena g terus ke klinik utk lock appoitment. nanti dia bg 1 tarikh baru utk buka buku pink..

Macam sy, saya apply online dulu dan tarikh kosong dekat apps. Sampai klinik cuma tunjuk screenshoot application.

Sy xbuat online. Sy terus call kk je amek appointment. Sy bukak buku January 2021

kalau d sabah... kena dtg trus d klinik