Hai mommy2 semua..nak tnya..kndungan sya 10 week..dn sya anemia.mknan apa yg bgi tmbh darah ya..

.#ingin thu#

6 Balas

hb berapa sis check? sy dlu makan tempe je, buat goreng cmtu je, klau x mkn dgn nasi, buat kunyah2 je .. sbb tu je mknn tambah darah yg sy lalu 😅 ada suggest hati ayam dgn tauhu, mmg x la sy nak telan, bau je dh loya 😅😅

4w ago

hehe..sma sis..sya pun tak pndai mkn hti ayam..tauhu sma tempe sya pndai mkn..terima kasih sis..infonya♥️

masa pergi kk ada tak nurse suruh scan qr code utk info cegah anemia? kat situ ada banyak info makanan utk naikkan hb. kalau xde boleh try link ni https://cegahanemia.space/

Bole try makan kerang .. kerang pon bole tambah darah .. kerang rebus ke tumis .. nk selera makan dengan sambal asam👍🏼

jambu batu,, sayuran hijau (bayam ,sawi ,kangkung) salad hijau .. kacang2 .. semua tu tambah darah ..

4w ago

sama2 sis .. kalau sis jenis tak makan sayur ,, buah2 pun okay je .. oren sunkist lemon tu tambah darah jugak .. hehe .. jambu batu tu bagus

boleh tahu kalau check HB brp bacaan yg latest?

3w ago

tpi yg tu hb sy yg mula2