Always feel worried

Hi.. im 1st time mom… now is 17 weeks, 4 hari lg masuk 18 weeks.. saya selalu ada feeling risau.. saya selalu ada perasaan risau sama ada baby sihat atau tidak.. kasang2 sampai berfikiran negative… sometimes saya nak luah kerisauan saya ni, tapi husband saya kerja luar negara dan perbezaan masa… saya hanya pendam saja kerisauan saya.. ada tak yg sama macam saya??

2 Balas

normal tuh awak, rasanya semua mommy to be mcm tuh. kadang sampai nak scan byk kali sbb nak tau. apa pun awak fikir positif ja naa. jaga diri & baby, jaga kesihatan, jgn stress2x, buat kerja berat ka apa.

7mo ago

takpa, normal tuh. byk berdoa yaa minta Allah jaga. saya pun pernah jadi sehari sblm scan, termimpi bukan2x, auto bangun fikir bukan2x. tapi Alhamdulillah okay.

sama la awak. lagi² skrg ni belum dpt rasa sangat pergerakan baby. kita tak nampak. huhu. hari2 sy doa minta Allah jaga anak dalam kandungan ni..