Petua Please

Hi , i'm 18weeks pregnant. ada masalah kencing kotor and hb low . saya tak boleh terima bila makan ubat yang klinik bagi . bila makan automatik tak sampai 30minit keluar balik , and sbb muntah selera makan pun sloww . ada petua tak ? sbb sekarang saya mmg tak makan ubat klinik langsung. #firstbaby #ibumuda

15 Balas

sama la sy. ubat obimin n ferous tu dua2 muntah n berangin teruk. last2 doc bagi iberet, yg ni sy ok.. tp still kne control mkn, make sure nk mkn ubat tu jgn brtembung dgn mknn. contoh, mkn ubat tu 2 jam slps mkn, pastu klw tekak tetibe nk mengunyah mknn tahan dlu sejam then bru melantak puas2.. seeloknya mkn ubat tu 2 jam slps srpn pg.. klw mlm susah nk tdo

Sama macam saya... makan ubat klinik je auto muntah... lembik lembik.. then saya bagitau nurse saya makan ubat shaklee alhamdullilah hb pun okay... berat pun naik balik.. kalau tak berat turun.. nurse pun okay... kalau sis berminat nak tahu boleh wasap saya.. 0197857093

cba mnum mnyak kelapa drah..sbb mnyak kelapa darah nie kebaikannya..bleh mngelak bby kuning Dan mmudahkn kta besalin..sya anak first mmang mnum mnyak kelapa darah.. kncing ktor teda..hb pun cntik je..

Saye mkn maltofer alhamdulillah hb pon okay naik... tapi bile nk mkn tu elakkn minum susu n minuman berkafin... kalau boleh ade gap 4 jam sblom nk mkn ubat... maltofer pon sdap boleh kunyah2...

Bgtau nurse yg awk xboleh makan ubat tu. Nanti nurse bg ubat lain yg sama fungsi nyaa. Penting ye makan ubat tambah darah tu, n bahaya kalau hb low. Ank dlm kandungan boleh x cukup oksigen.

delima untk hb low.. kalo kncing kotor mnum je air masak bnyk2.. kerap p toilet xpe sis, nnt akn ok.. pastu mkn vit c, xkesah brand or jns apa..

Please cuba mkn ubat klinik. bgtau nurse yg awak nk ubat lain. Tips lps mkn ubat terus tido utk elak muntah. mkn masa perut kosong

sis kene bagitahu doc tu mungkin dia tukar ubat lain ke apa ke, bahaya sis kalu tak makan ubat mengandung..semoga dipermudahkan

Try maltofer folic , sedap aw rasa macam makan gula gula lembu yang perisa coklat tu😂😂

Makan bayam. Tapi jangan waktu malam. Nanti sejuk. Makan juga buah delima utk hb. Pastu makan obimin