Zincofer

Im 16 weeks pregnant, KKIA telah tukar ubat Obimin kepada Zincofer sebab HB still low, saya sudah makan turut 3 hari, 1st day pening sikit ,then 2nd and 3rd day start muntah n pening, saya tak tahu sebab ubat ini tak sesuai atau memang need time use to it... I'm confused because sometimes ill got vomit n headache also without any vitamin pills.. Macam mana nak elak vomit out Zincofer ,boleh saya makan after dinner at night?

2 Balas

Cuba makan zincofer lepas subuh . Betul2 perut kosong . Bru zat2 dia cepat serap . Lepas 2 jam baru mkn pg .

Kena mkn time perut kosong...try mkn sblm nk tidur mnum dgn jus oren..