Zincofer dan Obimin

Hi mommies. Tolong.. 😢 masa dapat ubat Zincofer dari KK, kaki dan tangan jadi kebas sampai ke tulang rasanya. Sakit sampai menangis nangis dekat husband.. bertahan makan 4 hari je. Pergi klinik swasta, Dr advice untuk stop and minta tukar ubat next appointment. Now dah tukar Obimin and on 4th day, tangan dah start kebas balik macam haritu.. apa masalahnya ya? 😭 saya tak sesuai ke? ada ibu lain experience macam ni? Btw hb saya memang okay, atas 13 walaupun stop makan Zincofer. Boleh saya stop makan ubat untuk hb ni sebab bacaan hb saya memang okay? Tak sanggup nak hadap sakit tu.. 😭😭 #advicepls

1 Balas

mungkin puan boleh cuba check di article ni https://my.theasianparent.com/vitamin-ibu-hamil