naikkan BMI

if berat bdn baby xbalance dgn tinggi..menybbkan bmi turun..mcm mna nak atasi yer...bby baru 6 bulan 4 hari..full bf dan kerap mnyusu. .tapi berat still samaa xnaik2x..tinggi naik..

1 Balas

Mommy bila menyusu, pastikan baby dpt susu yg pekat. Susu pekat tu ada bila bila dh kempis, bukan susu yg ms breast bengkak tu. Susu yg keluar ms bengkak awal2 tu cair, so jgn tukar2 breast selagi tak kempis ok.. Susu cair blh je minum cuma dia cuma hilang kan dahaga baby, tak naikkan berat.

5y ago

😘