37weeks berjalan

hi ibu2,sy nak tanya..ada ke ibu2 yg dah 37weeks tapi masih berjalan jauh,contoh balik kg ke or bercuti ke?..

2 Balas

kalau nak berjalan boleh, pastikan bawak semua baju yg awak dh packing ke hospital tu siap2 dlm bonet keta sekali. dan pastikan juga buku pink ada dalam keta ya. jgn tinggal. sebab bila2 masa ja kalau baby nak keluar dia akan keluar. tak semestinya wktu due date awak. sy bersalin pon masa baby 38weeks 2days

x, sbb anytime je boleh bersalin kalau normal. unless doc dh bgi exact date. kalau doc kata tgu je bila2 boleh bersalin, jgn lah amek risiko.

1y ago

xyah ikut pon. sye bru ni abg ipar ajk pg bercutii. sye dgn husband xnak pegii. sbb doctor dh pesan, tgu hari je nii. bila2 boleh bersalin. dh la nak pegi tmpt org, hospital jauh, jauh lagi dri rumah, jdi nnti akan susah kn diri sendiri jugak.