Minggu 35 perlu minum air gula utk kali ke 3 sebab expected diabetes

hi ibu2, siapa pernah ada pengalaman saat kehamilan 35 weeks and above tiba2 detected ada kencing manis..then perlu minum air gula utk kali ke 3..ngeee apa result awak? dan apa risiko ya doctor awak beritahu? please share experience rakan2.. hhmm feeling worried ??

1 Balas

Sama laa.. sya ada gdm jga.. skg tgh kena pntau every week kena cek gula ones. Skg 37weeks sdah.. risikonya adalah pda berat baby.. Dr tkut klu ada kencing manis.. baby ble besarrr.. and its not good for the babies heart..