baby chair

hi ibu2,saya nk tnya baby start blh guna baby chair masa usia brapa ya?

8 Balas

kalau anak dah boleh duduk mknanya dah boleh letak dlm baby chair. mcm anak sy 5bln lebih try bg dia duduk da ok nmpk pinggang ok. so masa first 6bln tu bg makan letak dlm baby chair je la sbb dah boleh duduk. mksud x nampak lembik bdn dia

Dh pandai duduk..kalau xpandai duduk nnt risau baby goyang2 lg n risiko terhantuk..atau kerusi terlalu besar utk tampung baby yg belum kuat utk duduk..

Masa 6bulan start makan tu, terus sy bg baby duduk dlm baby chair..support sikit dgn bantal

kalau leher anak dh tegap dan ank dh pndai duduk dh blh bg dia guna pakai baby chair dh .

bila nmpk dia blh support bdn kpla dia sndri.. tulang blkg dh kuat..blh duduk btl²

Bila baby leher dah kuat dan mampu duduk dengan sendiri

bila dia dah mampu duduk sendiri

bila baby dah pandai duduk