Baby dining chair

Hi, next month my baby masuk 6m. Dah boleh makan so saya dah standby baby dining chair untuk dia. Anak saya belum boleh duduk tanpa sokongan. Soalan saya, boleh ke start guna dining chair masa umur 6m nanti walaupun dia x boleh duduk tanpa sokongan lagi? Ada had masa ke untuk duduk tu? Boleh share pengalaman mommy? Tq

1 Balas

before ltak ats dining kne make sure baby boleh sit without support. just wait n see till baby is 6 months. kalau dia still x boleh sit upright makna tak boleh start lg solid food. badan n muscle dia x cukup ready boleh buat dia tercekik sbb otot utk telan mknan x kuat boleh rujuk artikel ni https://momlovesbest.com/feeding/high-chairs/when-start-high-chair