Air bliss mengandung boleh minum ke

Hi IBU2.saya baca minum air bliss tak elok untuk ibu mengandung . Ada kata meyebab kan keguguran la. Betul ke. Saya skg alahan teruk.boleh minum air bliss sahaja. #ingintahu #pleasehelp #firstmom

13 Balas

Sis, ni pendapat saya je la, air bliss tu sgt sedap especially bila pregnant nak telan air kosong pon Ya Allah bercinta. Tapi gula dia sgt tinggi. Mungkin sebab tu ada yg kata boleh jadi penyebab keguguran. Sis cuba minum susu kambing yg berflavour. Contoh macam Calla Milk atau yg lain2. Selain drpd Calla Milk saya minum Omega Dark Chocolate kotak. Saya loya bila minum susu tapi so far alhamdulillah minum calla milk strawberry lemak2 sedap sgt. Sis cuba tukar susu yg healthy untuk baby. InsyAllah

7mo ago

Alamakk 😭😭😭 saya dah minum ber cartoon cartoon dah 😭😭😭 baru perasan lepas sis comment. Thank you!!!! Nanti saya check balik dengan doc

Penyebab keguguran tu, saya kurang pasti, sebab masa saya pregnant pun saya minum yogurt drinks brand farm fresh. Cuma setahu saya tak digalakkan minum dengan kerap, sebab manis. Risau nanti sangkut gdm pula. Banyakkan minum air kosong juga, kalau takboleh telan, cuba ibu campur lime @ lemon sedikit.

saya masa awal pregnancy loya teruk mmg boleh telan air bliss je.. 1 botol dua hari habis.. tp tulah sbb gula tinggi sy kurangkan takut gdm tp alhamdulillah tak sangkut sbb mmg jenis mudah hypo cumanya size bby masa awal tu mcm besar seminggu dri tarik lmp.. skrang berat bby dh normal

boleh je minum bliss. Cuma kalau tgh ambik ubat,jarakkan minum tu untuk 2 jam. Tapi jangan selalu sangat. Gula tinggi. Nanti gdm.. kalau boleh paksa untuk mkn jugak. nanti bdn lemah. Kurma,oat pun bagus jugak. Amalkan kurma masa preggy ni. Baik untuk kandungan. hehe

Takde kaitan pun minum yogurt tu keguguran. Nak minum, segelas cukup lah masa mengandung ni. Gula tinggi. Kang sangkut GDM plak kalau minum hari2. Sama jugak pemakanan. Makan/ minum apa pun kena berpada2 masa mengandung. minum jus buah kosong lagi healthy

yogurt drink bliss tu ke? takde masalah pun dgn yogurt. makanan/minuman bukan punca keguguran. cuma kena kurangkan minum sebab manis. tapi takde masalah pun kalau nak minum

Xelok mngkin sbb kndungan gula byk sis.. Bole nk minum tpi lpas tu mnum air putih byk2..tpi xelok juga klau nk mnum hari2. Klau kncing mnis mse ngndung bhya juga..😊

7mo ago

mcm ada salah faham je, minum air putih byk2 lepas minum manis tu.

Sy minum byk masa mengandung ritu. Tp berat bdn cpt naik. Sbulan blh up smpi 4kg haha. Tu yg stop. Dh bersalin dh 31/10/23 lps. Alhamdulillah

Mungkin sbb tinggi gula yg menyebabkan diabetes. Diabetes pun salah satu penyebab keguguran.

Ase bkn pnyebab gugur.. maybe pnyebab kncg mnis klu mnum byk sgt 😅 sbb mnis air tu.. so x dgalakkan