barut

Ibu²...anak² ibu pakai barut sampai berapa bln ye..

21 Balas

saya pakaikan barut tak sampai sebulan pun,sbb ank kuning, sbb doc tak galak pakai. Lagipun sekarang musim panas, tak macam dulu2 sejuk bole pakai lama barut takut kembung sejuk kan. Sekarang panas takut anak berpeluh2.

Baru lhir smpai sebulan pkai siang mlm .. Sebulan smpai 2 bulan , pagi kdg jk pkai mlm masi pkai .. 2 bulan lebih on off .. Skg lgi seminggu anak nak masuk 3 bulan , lgsung x pkai da 😂.. Tu sya la ,x tahu anda ..

Sampai ank 2bulan je g cucuk ank 2bulan nurse marah kenape pkai kn barut lg tros die xbg pkai die ckp nnti ganggu tumbesaran die..mmg lepas tu xpkai kn smpai skrg ank dah 5bulan

Saya xpernah pakaikan anak barut.. dari anak pertama hingga ke3, Alhamdulillah xda apa2..

Lepas 40 hari sya dah tak pakai..cuaca skrg panas kecian bby

Habis pantang je. Tapi minyak telon smpai umur setahun.

Pakai sampai 44 hari je abis pantang terus tak pakai..

7 bulan pun pakai lagi tapi masa tido je la

44hari je sbb lepastu tak muat dah.

Untuk apa ya? Sbb xpernahnbg baby pakai

4y ago

Setakat ni anak2 sy xpernah kembung perut lg wlwpn x pernah pakai barut. Guna minyak angin baby tropical herbs amway ja..