barut

Ibu ibu.. Pakai barut sampai umur baby bape bln?

24 Balas

Anak saya pakai 3hari je lepastu tak kasi pakai dah kesian nampak rimas. Surprisingly Alhamdulillah dia takde kembung perut. Tapi baby semua tak sama, lain². Anak saya jenis tak kembung perut, boleh je terdedah gitu. Kalau anak sis tatau la camne. Ada budak pakai barut pon senang kembung perutnye🤭

Sampai dtg balik rumah sendiri 😆😆😆 lau berpantang 3 bulan kt kg 3 bulan la bby pkai barut sbb mak n mak mertua x bg lau x barut perut anak dorang takut kembung la ape la.. Biasa la org tua2 risau..

2bulan... Tapi baby sy pakai barut pun tetap kembung setiap hari 😂 Pemakanan jaga semua jaga tp kembung. Baby colic lah tu cik google ckp.

Mak saya cakap pakai sampai tali pusat baby tercbaut je. Tak pun kalau rajin pakai sampai 44 hari sama macam ibu berpantang

Anak 1st smpi umo 4bulan.. Alhamdulillah jenis x boroi.. Ank ke 2.. Sebulan da buka sbb barut x muat. Tp boroi..

sy pakai barut kat baby smpai dia boleh pusing2 nak menerap, kena jaga takot baby kembung perut 😁😁

3minggu je..sbb barut ketat..ank xselesa nampak nya..bukak je barut tdo lena dia

3mgu je..baby xsuka pkai,bila pkai dia mcm marah2 mngis,bila buka ok pula😅

sya pkai smpai umr bby 6bln..alhamdulillah bby xprnh dpt kmbung prut...

Smpai pantang... Tu pun dh tak muat... Hujung² hahahahaha 🤣