Sedang berpantang tepat 20 hari

Ibu2 yg sudah berpengalamn saya nak tanya boleh ke saya pakai seluar ? Atau bengkung yg sekali seluar nya ? Saya bersalin normal dan jahit

1 Balas

klau luka bawah belum sembuh sepenuhnya lg elakkan dulu pakai seluar.. klau sy nurse di kk sy marah pakai seluar selagi luka x sembuh sepenuhnya lg.. sy yg berjln mcm siput pun dia kata sy jln laju lg.. nk buat apa² awak sentiasa kepit dulu kaki termasuk bangun risau jahitan terbuka semula x psl kena jahit blk😖sy anak umur nk masuk 3 bulan baru pakai seluar blk.. sblm tu pakai kain je.. rasanya 20 hari luka belum sembuh sepenuhnya lg tu klau duduk atas lantai masih blh rasa lg tekanan sakit di tmpt jahit.. sy sebulan lbih baru sembuh betul luka.. sabar ckit ya ibu tnggu anak besar ckit 😚bengkung skli sluar elak dulu lh pakai bengkung biasa je sbb selalunya bengkung ketat kn haru klau kena jahitan 😣