36 week dah, due 20/12

Ibu2 yg 36w baby msh aktif ke? Sy 36w 2d baby aktif sgt smpai sy paranoid dia ok ke x dlm tu. Aktif dia mcm tgh korek2 perut ni lak. Ada yg sama x? Xsbr lak nk jmpa baby. Xlarat gak dgn skit pinggul lg ni. #firstmom #firstbaby

13 Balas

sama, sy pun 20/12, aktif dia buat bimbang je, risau terbelit tali pusat je, kita pun bukannya tahu mcm mana dalam tu.. selalu jugak usap² mintak main slow² je, tpi ttp bergegar perut, kat klinik pun xsegan dia tunjuk aksi² dia bergerak😂 nk jalan dan duduk lama² pun dh xlarat, baring mengiring pun xleh lama2 dh, sakit celah kangkang mcm tulang nk patah je bila nk bangun atau ubah posisi

1y ago

sy dh scan dh harini, berat baby 2.9kg.. ni pun timbang tadi naik lagi 0.5kg dlm 4hari😂 nasib la dr xkata pape pasal berat, cuma pesan kalau xbersalin on due, kena dtg scan balik