Perlukan wheelchair

Hi ibu2, wheelchair perlu ke beli utk kegunaan masa hendak ke hospital dan pulang ke rumah selepas bersalin dan berpatang. Husband nak beli, sy kata membazir..

15 Balas

x perlu pun.. nt kt hospital dorg sediakn untuk kita naik sblm bersalin & slpas bersalin.. x blh terlalu bergantung pd wheelchair sgt nk bergerak ke mana itu punca jgk luka lmbat smbuh nt sbb kurg perjlnan peredaran darah di situ.. nt lpas bersalin mmang dorg suruh kita bgun jgk berjln slow2 ke tandas ke tepi² katil bg mengelakkn darah beku jgk pd masa yg sama.. sy nk terang bnyk lg pun lupa dh tp x pa nt awak bersalin mmang dorg pantau mcm tu awak..

xperlu pon. dkt hospital nnti turun je kete dah ade wheelchair. turun terus dpn pintu hospital. masa lps bersalin selalu nya mommy boleh jln sendiri. n pegang baby, husband biar bwk beg sume. kalau kate nak guna wheelchair pon boleh mntk dkt nurse. nanti dorg bagi.

xperlu pun.. pengalaman sy bersalin sebelum ni, turun je kerte dpn emergency nurse terus amik wheelchair suruh sy duduk.. nak naik wad pun sy pakai wheelchair nurse tolak.. lepas bersalin nurse suruh jalan pelan2 sbb nak kurangkan risiko darah beku.

tak perlu pon membazir je 😅. sy beranak xdela sampai nak beli. kt hospital ada dah

Tak perlu sis. Di hospital dah ada wheelchair. Nanti boleh guna hospital punya.

Kalau lps keluar hosp nk guna wheelchair, kt farmasi ada yg sewa. Cuba survey

Tak perlu. Hospital dan KK ada wheelchair. Jalan perlahan lahan kat rumah.

Tak perlu. Bukan kerapa guna pun.. guna je yg hospital/klinik punya nanti

syukur sis dapat suami prihatin.. tapi x perlu klu x memerlukan. 😘

yer membazir unless sis dlm situasi benar benar perlukan baru beli