Datang haid

Hi ibu² semua, normal tak klu dlm sebulan, dtg haid 2kali. siapa ada pengalaman, blh kongsi tak?

5 Balas

kalau jenis period yang tidak teratur memang akan ada masalah macam ni , saya dulu sebulan 2x haid pastu bulan depan takda period bulan lagi satu baru period balik tapi takda apa2 lah .. kalau tak pasti puan boleh tanya orang yang lebih pakar misi/doc ..

baru² ni adik sy dtg period 2kali, punya dia risau, apa2 jadi ke, dia pegi hospital cek n alhamdulillah xde pape, no cyct, no fibroid.. sbb stress kot tu.. dia pun mmg dh dekat nk masuk praktikal, byk assignment yg dia tgh buat

2y ago

tula rsau jg klu ada apa², mgkn jg sy tlmpau stress😅

masalah hormon. jaga pemakanan elok2,jaga mental health elok2, senaman seminggu skali pun okey dah

sy prnh je dri sblm kwin lg period sllu 2 kali. dr ckp normal je ..

2y ago

sis period awal bulan dan hjung bulan ke?

maybe awak stress sgt kot. boleh jadi mcm tuh. hormon tak stabil.

2y ago

sblm ni sy mmg period tak teratur, lps tu tiba² bulan 6 tu dua kali period, bulan 7 pn mcm tu jg..