Kandungan masuk 4 bulan.. Barang apa yg perlu dibeli?

Hi ibu2 semua. Minta panduan barang apa yg perlu dibeli dahulu, kandungan baru masuk 4 bulan. Kalau boleh nak start beli sket2 barang baby, cuma tak tau nak beli apa dahulu. 1st baby 🥰

18 Balas

sis kalau nak beli niat tu beli untuk anak kucing .kalau 6bulan ok rasanya prepare dalam 70% yelah badan org xsama takut 7bulan baby keluar saya skrg pun dah 4bulan xbeli apa2 nnti dah 6bulan baru saya beli

2y ago

Itula tu 😅 niat yang baik2 jela. Pelik pulak dengar

sye bli bberapa helai bju newborn (lengan pendek & panjang), napkin 1 pax, mitten, topi, toilettries, towel.. yg murah2 dlu 😊

2y ago

Alhamdulillah t.kasih berkongsi pengalaman

Beli dlu pampers barang2 mandi dia,tilam ka,kalau plan mahu letak dalam baby cot pun boleh da beli.

sye beli yg pling mahal dlu hahaha .. pastu bru beli yg harga tk keras sgt .. mcm bju2 dye ..

Beli baju dulu sis newborn 0-3 beli 3psg cukup ,lain2 3-6bulan sbb baby cpt membesar ..

awal2 ni survey harga2 barang.. yg mana ade diskaun elok beli awal2.. 😆

saya nk msk 6 bulan tk bli apa2 lg..tak tahu nk beli apa dulu..hehe

2y ago

hahaha paham2. kami berdua pun sama2 pening. tp sy la pening teruk sbb sejenis tak reti nak decide yg mana 🤣 cuma byk yg sy baca tu bagi tips beli baju nb sikit je sbb baby cpt besar. semoga kita sama2 sempat la beli barang2 baby tu

sy dah masuk 6 bulan. belum beli pape 🤣