18w tak rasa baby gerak dah

Ibu2 semua, masuk 16w+ sy dah rasa gerakan halus baby sehingga la semalam xrasa gerakan baby..maaf sy rasa trauma pernah keguguran sblm ni..nk pg kk, kk scan start 20w kn..sy fikir ni smpi susah nk tidur..nk ke swasta keadaan kewangan tidak mgizinkan..#ingintahu

11 Balas

jgn risau sis. sy pun dulu 16minggu dh start rasa dia kick itu pun 2 kali dlm masa yg sama. lepas tu tkde lama smpai lah 20minggu bru ada balik.. jgn terlampau fikir takut boleh bg effect negatif ke anak bila ibu terlampau fikir n stress..

2y ago

saya ke klinik ptg semalam tu pg scan.. Alhamdulillah3 sgt2 baby ok..cuma first jantung baby lemah sikit..sbb sy alahan..xnk mkn..siap2 tunjuk gender dia..tula sis.. trauma keguguran sblm ni buat jd negative thinking