18w tak rasa baby gerak dah

Ibu2 semua, masuk 16w+ sy dah rasa gerakan halus baby sehingga la semalam xrasa gerakan baby..maaf sy rasa trauma pernah keguguran sblm ni..nk pg kk, kk scan start 20w kn..sy fikir ni smpi susah nk tidur..nk ke swasta keadaan kewangan tidak mgizinkan..#ingintahu

11 Balas

sis sy pun 16w+ ... tpi tkde gerakan baby lgi ... mgkin normal kot xda rasa gerakan lgi.. sbb sy tnya dktor selalu nye 18w ke atas bru akan rasa

2y ago

sy dah masuk 18w sis..start rasa baby kick 16w+..biasa baby akn bg rasa kick halus2 je..slu nya mlm masa sy tgh rest2..saya ke klinik ptg semalam tu pg scan.. Alhamdulillah3 sgt2 baby ok..cuma first jantung baby lemah sikit..sbb sy alahan..xnk mkn..siap2 tunjuk gender dia..tula sis.. trauma keguguran sblm ni buat jd negative thinking 😔