Detail Scan And Gender Scan

Hi ibu2 semua. Boleh share tak biasa week bila yg sesuai untuk detail scan and gender scan? #anakfirst tq :)

20 Balas

detailed scan tu dah mmg akan cek gender dan juga bahagian2 penting yang lain .. pastu buat 20-24W .. sebab mase tu senang nk cek keseluruhan die masih kecik nk pusing2 .. kalau buat lebih , baby tu dah besar susah dah nk main2 pusing2 ronda nk tgok keadaan semua luar dalam die .. ini doktor yang bagitau .. saya buat 22W

Kat tempat saya detail scan start 18w hgga 26w sahaja.. Saya pon dh booking mggu depan (22w).. Ramai yg suggest scan time 20w ke atas.. sbb klu awal2 takut x nmpk gender.. tpi terpulang la kan.. 🤗

Sya baru masuk 15weeks.. Sabtu haritu doktor scan cakap laki tp still samar² sbb baby kecik lg kan😄 every month akan scan baby..xkisah boy or girl yg penting sihat dan sempurna

slalu kalau nak tahu jntina dan dtail scan 18w boleh dah . tp dr cakap haritu utk detail scan lebih baik 20w sbb bby bsar sikit dah.

sy buat details scan 5d haritu masa 27 28 week mcm tu, baby dah besar time tu hihi.. details scan boleh buat start 18-27 mcm tu la

Detail scan 18-28 weeks, scan jantina tu tertakluk pada kerjasama baby & kepakaran doctor yg scan.

Saya scan 17week. Bby dh tnjuk. Next month nak scan lagi utk confirm kan

Sy buat masa 20w.. tapi klau nk jimat buat 28w sekali dgn 5d jimat sikit

Usually 20weeks plus...boleh buat detail scan...