demam panas

Hi.. ibu2 semua, ada tips tak kurangkan demam bayi umur 6 bulan selain yg selalu nurse n doc sarankan? Petua la kirannya. Anak sy dah 2 hari demam. Pas tu susah sgt nk bagi ubat. Kene buat mcm2 gaya utk alihkan perhatian dia baru ubat tu dpt telan. Helppp ?

2 Balas

bole mandikan dgn hirisan lemon sis😁 lemon tuh hiris dulu nipis2 lepas tuh biar rendam dlm air suam selama 2 minit then bole mandikan baby/biar baby dlm air rendaman dlm few minit😊

Demam sahaja kah? Just tuam dgn kain basah kt badan bagi sejuk jika panas. N mandi dengan lemon. Jika selsema boleh apply vicks or garlic balm.