First mom

Ibu2 sekalian macam mana ye dorang kira gerakkan anak yg kuat? Boleh tunjuk ajar tak? 9pg - 9mlm 10kali

2 Balas

Cara saya kira dalam sejam tu kalau ada pergerakkan saya kira satu. Tak kira lah berapa banyak kali dia gerak tendangan kuat. Tapi dalam sejam 1 tick. Ada yang kata jarak pergerakan kira setiap setengah jam. Selalunya kiraan tu mmg habis awal. Kalau habis awal pun mommy perlu pantau pergerakkan baby. Kalau tak cukup 10 gerakan hingga 9mlm segera ke hospital ya. 🫶🏻❤️

Lam sgt tu smpai 9mlm . Slalu kira smpai 7mlm dah kira last .