Ubat kuat rahim

Hi ibu2, saye pernah keguguran 2 kali dan sekarang saye pregnant bru 5 week. Skrg tkde kluar spotting ape2 pun, cume dkt ari2 rase cramp je. Boleh ke saye amk ubat kuatkan rahim tanpa refer doktor dlu ? Sebab saye risau jadi mcm sebelum ni, rase trauma tapi cube positif kn diri 🥺

16 Balas

Kena jumpa doktor dulu sis. Sy pun gugur 2 kali. Sekarang pregnant 11weeks. Masa 7weeks scan dah nampak kantung and baby baru doktor bagi amik ubat kuat rahim

please consult doctor dulu awak. if awak pernah ada sejarah keguguran rasa nya kk bg je buka buku pink awal. cuba call kk dn info kk awak pernah ada sejarah keguguran

1y ago

Agak2 bpe week ye boleh bukak buku selepas gugur ? Sbb sye dh call kk tpi dieorg tk angkt. Nk prgi kk husband cuti sbtu je

bykkn rest..........sy Pon 3x gugur skrg pregnant Lg kna oprte utk ttp laluan BG bby survive Rahim xkuat...smga Kali ni bby sy kuat n DPT jmp ank sdry

Puan jangn skip acid folic sy da 3 kli ggur sy prgent blik sy tk pna skip mkan acid folic Alhmdulillah skrng dah 31week

Tak boleh. Awak kena consult dengan doktor dulu

awak blh mkn folic acid