Ubat tambah darah

Hi ibu2. Saya dah dua kali tukar ubat tambah darah. Dari zincofer sampai lah tukar ke 4 serangkai. Tapi masih tak boleh telan. Saya ada beli dekat farmasi obimin. Pun sama masih tak boleh telan. Ada tak ubat tambah darah yang selain ni ? #pleasehelp #ingintahu #firstbaby #firstmom

52 Balas

Saya ambil Iberet baru hb naik 12 ke atas. Tips makan ubat tambah darah, ambil ubat bersama half orange. Loya akan hilang lepastu

mkn je zincofer Tu.. sy dulu Tiap kali mkn muntah.. apakan daya. demi anak .. paksa je.. mkn sbelum tidur. mkn time Mata btul2 mngantuk

11mo ago

sy ada cuba bgini ..bagun tdo muntah trok sy ..mula dri zincofer ,iron tablet,obimin, smua muntah tukar maltofer okeh tpi hb ttp x naik last ii ward drip iron tu pnglmn ank satu..ank kdua plk dc x kasi drip iron dia suh tmbh drh satu pack...sy x nak..plik ii je hospitl klang sy nk refer gospital ampang sbb sna byk pakar drh mcm preg ank stu sblom ni ..

makan maltofer ja sis, beli kat farmasi. Makan pun mudah, kemam ja rasa coklat. takdelah rasa pening ke mual nak muntah.

Dah cuba makan waktu malam? Atleast gap 2jam selepas dinner. Lepas telan ubat tu, terus tidur.

Tutup hidung massuk mnum air telan terus.. kalau mmg jenis loya sedia kan terus buah oren dll supaye hilang rase loya

Makan jambu je. Selalu saya before nak checkup 2 jam straight tu dok kunyah jambu tanpa letak asam. Hb cantik

Cuba iberet sis, dlu pon sy x bole telan zincofer comfirm akn muntah balik, dr tukar iberet alhamdulillah ok

sy dr zincofer tukar obimen sbb gastrik teruk.. asal mkn sy x boleh tido pedih ulu yg teruk.. now ok..

Try maltofer, ubat ni untuk tambah darah and dia sedap rasa coklat blh kunyah ataupun telan je

Try maltofer org ckp perisa coklat tk loya . Sy mkn Vita-lize Shaklee dgn pati delima helok