Bukaan 2cm

Ibu² preggy, sy nk tnya yg ada pengalaman besalin. masa doktor cek bukaan cm tu, memang kasar ka? gaya mcm nk balas dendam ja masukkan jari tu ke kemaluan sampai sy ternaik ke atas. tapi masa nurse² cek bukaan, oke ja. xsekasar doktor tu. Smalam bukaan dah 2cm, tpi doktor suruh balik rumah siap marah² sbb bukaan baru 2cm. sy preg ank first, xde pngalaman lgi. domtor suruh dtng kalau pecah ketuban atau pun dtng kalau baby kurang gerak. sekarang sakit contraction dah xda. baby pun gerak oke ja. perlu ka sy pergi hospital semula? ataupun mcm mna ya. siapa prnh ada pngalaman mcm ni. #37week2day

23 Balas

Sy mse ank 1st tu bcaan baru 3cm jek sis.. Tgok2 btg yg dy gne tok pcahkn air ketuban da cm gne btang blander tau.. Trangkat bntot nie.. Msok dewan sbuh jmaat,, tp bby ttap xnk kua. Da lewat 5 ary mse tu. Siap bole g toilet nk kncing mse dkt labour room.. Last2 nurse sruh kncing kt situ gak tkot t'beranak.. Da msok tghri bby still xnk kua,, pai dyowg nk caeser.. Nsib la msok ubat pling kuat,, dpt bersalin nrmal tu pon bby kua da pkol 4.27pm.. Dgaan,,, uri plkk x ikot kua sme smpai dyowg nk opret.. Nsib ad sorang doc ni tlg.. Dy korek tok kua kn uri.. Tu pnglman bby 1st 8taon dlu.. Now preggy yg kedua baru 8week.. Mntah trok,, x mcm ank yg 1st..