Rengat dalam bahasa saya

Ibu² pernah tak kene rengat? Macam mn para ibu hadapi dan kurangkan rengat tu? Orang kata first baby xde lagi benda ni. Tapi second and onward baby akan kene. #seriusnanya #ingintahu

24 Balas

saya masa anak pertama dah kena rengat nieh... mengadu dngan laki pun tk ada guna jgak sbb laki sendiri pun tak pandai jaga orng berpantang... bila tnya mil, mil pun tak tau nak bt apa walhal dah ada pengalaman? hnya mmpu tahan berteman kan air mata😢,,, mak bapa dah tk ada... ada kakak tpi jauh nsib lah kakk yg bgtau ubat apa yg perlu d minum dn bt apa klau tk berair mata lah sepanjang kesakitan tu

1y ago

sis tanpa nama" bleh tau sis ubat buasir guna apa ye... skrng pun sya ada buasir dri anak first tu dah nak msuk kedua nieh buasir makin besar plak... ingat kn nnti habis bersalin bleh lah amal kn ubat untuk rawatan buasir siksa jgak bila ada buasir nieh... klau tnya keluarga bela laki pun bkan diorang ambil peduli pun 🥲