pantang

hi ibu2.. nk tnya ada tak ibu yg keguguran below 12 weeks, tapi tak berpantang..mind to share your experience? terima kasih?

17 Balas

Ada elok nyer bpntang sis..jga mkn mnum dn bdn tu... Xkire prgnt bpe mnggu pn..sbb rahim kte dh pnh berIsi... Sbln pn dh mmadai..tuk pulihkn smula dalaman kte tu sis...

5y ago

Ssme sis ..😁

Saya Masa gugur aritu ,tk sempat nk berpantang ,sbb sibuk menggemas nk pindah rmh ..tp saya bli vit c 1000mg , dgn jamu .. alhamdullillah Saya tkda mengalami apa² masalah

5y ago

Vitamin C 1000mg tu doktor kate dos tu terlalu tinggi utk yg pregnant xleh mkn.. Ambik dos rendah

Sy pernah miscarriage pd 12 weeks (tapi baby size 8 weeks- x membesar) . Pakar O&G yg attend sy advice utk berpantang selama 2 minggu. Banyakkan rehat.

5y ago

Ya sis, turun darah banyak. Pastu sakit perut macam sengugut tp 10x ganda sakit dia. X tahu nk describe sakit tu. Doktor ckp tu sakit baby nk keluar (contraction). Alhamdulillah baby sy keluar sendiri, x kena d&c. Tp x semua org sama tau sis, ada org miscarriage x sakit langsung.

sya bln 2 hariru ggr 10minggu. sya pantang 14 hari tu betui2 pantanh mcm org bersalin. sakin lepas gugur tu mmg bisa dri beranak.

Saya pantang 2 minggu masa keguguran bulan 6 hari tu

Sya pantang 2 minggu bagi pulih betul2 dlaman 😊

Sy x pantang.. 11 mggu gugur... Bln 4... Tahun ne tp mgandung blik bulan 6

5y ago

Macammana nak tahu gugur selain dari pendarahan atau scan baby? Ada cara lain x nak tahu