Perut keras

Hi ibu2 nak tanya. Sekarang saya kerap rasa perut mengeras dari 29minggu lagi. Skrg dah 33 minggu. Takde sakit apa cuma perut asyik keras satu side mcm kepala ke badan dia taktahu la. Normal ke ya ibu2? Dan mcmana nak bezakan dgn contraction. Mohon bantuuu #firsttimemom

2 Balas

normal .. sy pun rasa mcm tuh .. tak sakit . cuma mengeras .. bila sy actif .. sy baring bru ok ... bby tak bg ibu dia buat kerja² rumah rasanya 😅

2y ago

Kann. Bila usap usap keras tu dia hilanggg

brixton hick @ contraction palsu.normal,fasa kepala baby nk turun bwh.

2y ago

Hopefully. Sebab tiap kali scan mesti breech. Hm harap baby turun kepala ke bawah