Scan tak ada kantung

Hi ibu2, nak tanya la.. Siapa ade pgalaman 1st scan. Tapi tak ada kantung.. Rahim kosong je.. Dan doc suruh refer hosp untuk check etopic pregnancy.. Masa scan tu baru 7wks je.. ##ingintahu

7 Balas

klo 1 klinik ckp ectopic pregnancy suh refer hosp try g scan klinik lain juga sis mcm kes saya hrtu klinik ni scan xnmpk kntung tpi naluri saya ckp ada kantung xpercya dia siap tulis surat refer hosp saya berkeras saya scan hrtu juga g klinik lain scan alhmdullilah ada kantung lagi ..then repeat scan tuk heartbeat n janin lepas tu kkdg scan trlalu awl xdpt detect juga ..

1y ago

Alhamdulillah.. Dah pegi klinik lain.. Dan nampak kantung heartbeat.. Dah lega..

Period tratur tak? Kalau tratur spatutnya dah blh nmpak la. Tp kalau xtratur kemungkinan masi awal tu. Mcm saya period xtratur so masa 7w scan tu baru nmpak kantung size 5w5d waktu tu. Repeat scan 9w baru nmpak janin and heartbeat.

Saya regular period. 6w tak nampak kantung scan atas bawah. Buat hcg blood test result dah tinggi. Terus kena operation malam tu juga takut risiko makin teruk sebab area kiri perut saya time tu dah sakit sgt

repeat scan lagi 2 minggu.. inshaAllah akan nampak.. pengalaman saya, 1st scan tak nampak ape.. nxt 2 week saya repeat dah nampak baby & heartbeat sekali..

sye period regular, 7 weeks da nmpk janin.. mgkin sis bley peg mne2 klinik/hospital yg buat tvs/ blood test hcg..

period awak teratur x? kalau tak teratur mgkin belom nampak. doctor scan dr atas atau dr bawah sama?

1y ago

haritu saya scan 6 minggu dekat swasta dia scan bawah sebab kalau scan atas doktor kata taknampak sebab baru lagi, gi klinik lain sissss seminggu lagi

Kalau period teratur selalunya 7w dh nampak kantung. Cuba TVS scan

1y ago

Alhamdulillah.. Dah try klinik lain scan.. Nampak kantung, heartbeat.. Dah lega.