Ubat kuatkan rahim

Hi ibu2 nak tanya bulan 7 sy keguguran. Dan harini cek double line alhamdulillah. Soalan saya, perlu ke sy ambik ubat kuatkan rahim? Boleh share pengalaman semua?

11 Balas

Pengalaman saya, 2x gugur on 1st trimester sebelum ni, kali ketiga pregnant mmg dr saya bagi ubat kuatkan rahim dan on aspirin. Disamping tu pun saya jaga makan, dan banyakkan bedrest awal2 haritu. Alhamdulillah skrg saya dah 34w dan baby membesar dgn sihat.