Masalah tidur

Hi ibu2 nak tanya ada ke ibu2 disini ada masalah tidur selepas bersalin? Biasenya ibu2 tidur berapa jam dlm masa sehari? Mcm mne nk buatnye supaya boleh tidur bila baby tidur

2 Balas

Ada.. dalam 3-5jam itupun sy tido lepas isya, bg ayah dia jaga kejap smpi pukul 12mlm, pastu sy sambung berjaga smpi kepagi(baby jenis berjaga mlm) sy pun sejenis susa tido.. baby tido siang pun sy xblh tido..tu yg paksa tido lepas isya..tips sy, bg suami awk jaga ank, supaya awk xrisau, bila ada org jaga baby rasa tenang sikit nk tido..pastu mcm biasa la, off phone & off lampu..

awak df anak ke x? klu df belajar cara tdo ngiring sambil df baby , saya bt gitu n dpt tdo yg ckup sbb cosleep dgn anak, tpi make sure jaga lh supaya xtimpa anak, belajar n praktikkan, cara tu dpt tdo cara lain saya tdo kjp2 so penat sgt, skrg alhamdulillah anak 2bln16hari tdo sama2 dgn saya