sedih

Hi ibu2.. I just wanted to share my feelings. Jgn kecam sy ibu2. Sy tau ni bukan platform utk share pasal perkhawinan.. I don't have fb. Hari ni bufday sy yg 29th.. skg mengandung 33weeks+ tp suami sy tidak wish sy. Kami duk pjj sejak preggy. Sy kesal berkhawin dgn dia. Mmg kami x pernah cukup duit sbb sy srt. Dah 5bulan dia x dtg tgk sy dgn alasan xda duit. Call pun jarang.. wats app only if I text him klau x 2/3 hari x wats app. Adik2 pun perasan dia x ambik tau pasal sy and baby. Sy terbaca wats adik beradik sy?. Mcm mana sy nak positivekan diri?

84 Balas

Sy paham sis.. sy suami dpn mata.. dri first pregnant smpai dah nk beranak bln depan..dia endah xendah je.. xtahu ape prasaan dia yg sbenrnya.. barg baby pon sy yg beria cari.. ajak dia beli.. dia tukang ikot lps tu sbok dgn game.. check up pon sy prgi naik moto sndri.. ape sy nk mkn.. mngidam smua cari sndri je.. semoga dia berubh la lps brsalin.. sy doakan sis sekali..

4y ago

Lelaki ingat problem dia sampai anak bini terabai

Hpy birthday sis. Sabar yer sis. Cuba positif kn diri. Mungkin suami sis tgh struggle cari duit. Buat ot sne sni.. sy pun tgh pjj jugak skrg ni.. tp alhamdulillah, husben ary2 update die nk g mne2. Even nk g kje pun. Cme klau die kne buat kje luar @ ot je die x update kt sy.. sbb rushing.. tp kita as a wife kne percaya kt husben kita. Sabar yer sis. Sy fhm prasaan sis.

Wish You Happy Birthday In Advance Dear! ❤⚘ 20 november ke? Sy pun birthday harini. Sabar ye sis. Sy pun taktau nak bagi nasihat apa. Semoga awak sentiasa dikurniakan kebahagiaan dunia akhirat atas segala dugaan yg awak lalui. Cuba bincang elok2 dengan suami, slow talk. InshaAllah semoga ada jalan penyelesaian antara kalian. Aaamiinnn. 💖💖

Cmtu cari kerja dekat dengan suami. Atau suruh suami cari kerja dekat dengan awak.. bab wish besday tu, suami saya pon xpernah wish besday saya. Saya yg sentiasa bgtau dia esok/arini hari jadi saya..dia buat bodoh je..sume besday dia x wish..anniversary pon x..smpaikan saya pon terlupa anniversary kami tahun ni..dah lepas baru teringat..

Happy birthday ye sis 😊 since u pregnant, just dekaktkan diri dgn Allah, InsyaAllah Allah permudahkan semua urusan sis, soal rumahtangga sis tu, sis ajak dia bawak bincang ape yg xpuas hati, sis positive kan diri, pregnant2 ni xelok byk sedih byk marah nnti effect kt bby 😐 sye doakan urusan sis sentiasa dipermudahkn nanti... ❤️

4y ago

Thank you sis ❤

Happy birthday sis... Semoga sis dan baby sihat... Jgn sedih2 ye sis... Xpe sis, dkt sini la platform untuk kita share hal rumah tngga.. Lgpun kt sini la tmpt nk adu domba... Kalo x, dkt mana lgi kita nk share... Sy phm perasaan sis... Lgpun, org bkn knl kita kt snie...drpd kita pendam sorg... Lg bole buat kita stress...

mungkin husband sis sibuk...bila da jumpa, sis cuba slow talk dgn die...ckp pasal hubungan sis dgn die..syg mcm mana..ada apa yg kurang ke...soal rezeki duit,sis kne salu positif, bykkan berdoa supaya rezeki sntiasa cukup x kira byk atau sikit..nk2 lg tgh pregnant ni, Tuhan selalu bantu kita..happy2 je sis, jgn stress sgt...😘

boleh tahu kenapa sis pjj sedangkan sis surirumah? kenapa tak ikut stay dgn husband? Dengan cara tu je husband akan sedar tanggungjawab dia utk family. atau dia terpaksa outstation kerja mcm tentera? buat masa ni kuatkan hati, redhakan apa yg dah berlalu.. dan teruskan berdoa. Insyaallah ada rezeki utk anak nanti..

4y ago

Kalau mcm tu mmg tak boleh nak elak. Kalau dia tak ambil berat, sis cuba lah tunjuk yg sis caring hal dia. Prof Muhaya cakap, banyakkan memberi apa yg kita inginkan dari seseorang tu. kita nak perhatian, so kita bg perhatian pd dia. Insyaallah lama² nanti dia akan sedar. ataupun maybe lepas baby lahir dia akan berubah. Semoga dipermudahkan urusan..

Happy birthday sis!!! Moga Allah kuat dan sihatkan hati, tubuh badan sis sepanjang kehamilan dan seterusnya. Moga mudah urusan bersalin nanti. Moga Allah pelihara hubungan sis dgn suami. Cubalah berkomunikasi dan terus terang dgn suami, apa sis rasa. Jangan ikutkan emosi ye. Happy birthday again😍😍😍

4y ago

Thank you sis❤

Suami sy first tahu sy pregnant xde perasaan pun tak happy mcm org lain. Tp serious mental totally kene kuat. Nak nak birthdayyy apa semua kita pulak beria ingatkan dia. Haha. Tp tu la kadang betul lelaki ni sebelum nikah kemain layan kita mcm permaisuri. Bila dah dapat apa pun tadak. Sabar je la ye.

4y ago

Ye betul betul kena banyak bersabar 😇