Guilty pleasure

Ibu2 di sini apa ganjaran sari segi material yg ibu2 sanggup spend utk reward diri sendiri? 1. Baju baju baru yg penuh gaya atau 2. Handbag baru atau 3.kedua2 nya?

2 Balas

Macam saya, saya akan reward diri saya dengan baju kurung baru daripada brand minimalace, zefiks, atau dress daripada hijabistahub. Kadang2 tak tengok brand pun, asalkan saya suka dan nampak cantik, saya beli. Saya jenis suka pakai baju kurung. 😊🤭✌🏻 Tapi tu pun tak selalu beli, sebab bukan pakai selalu. Nak tunggu kenduri atau hari raya baru tak 'janggal' pakai baju kurung, terutamanya yg bergaya sikit macam kain kembang payung. Sebab di office saya, semua pekerja berpakaian smart casual. Tak perlu berpakaian formal. Bila saya pakai baju kurung tu, saya mmg akan nampak 'janggal' sikit 😂😅. Tapi saya pakai je kurung, atau skirt labuh dengan blouse di office. Suami saya pun tegur bila saya beli baju kurung, tapi jarang pakai. Walaupun guna duit gaji sendiri tapi still suami tegur, seeloknya beli apa yg nak pakai je, yang selalu pakai. Tapi bila saya nak beli jeans, suami larang. Saya pakai jeans is a big no 🙅🏻‍♀️by my husband.😅 Untuk handbag pula, saya kurang minat. Maksudnya suka juga tapi tunggu 2 - 3 tahun baru beli 1 beg baru. Maaf terbanyak pula sharing saya. Harap mommy tak kisah ye saya ambil peluang ni nak share apa yg saya suka as reward to myself dan pro and cons nya. #TAPsupermoms #TAPactiveusers

mcm takda. sebab selagi tak rosak selagi tu guna. lebih kepada makanan. mcm mana nak kurus ni😂