Berapa minggu kalau nk check first scan baby yer ibu2

Hi ibu2, dh masuk yg ke 3 upt sy check 2 line smua, suami ada bgitahu nak confirmkn check scan bby dkt klinik ada boleh ke sbb sy masih baru2 lagi ibu2 smua

Berapa minggu kalau nk check first scan baby yer ibu2
4 Balas

Hi mommy. Mcm kes saya, dr terus scan untuk confirmation pregnancy and saya dh dapat scan and nampak kantung kecil.Saya baru 4W2D. But if mommy nak puas hati lagi it’s advisable to do scan another 2 weeks 😉

tunggu dlm 2 minggu lagi sis. klo scan awal x nmpk. sy 2x scan tak nmpk kantung. smlm scan lagi after 2 week baru npk. skrg dh prgnt 5minggu 6 hari dah

saya baru 4 minggu, tadi jumpa doctor untuk general consultation. doctor cakap tunggu week 6 ke atas baru scan.

selalu 5-6w keatas boleh da. sbb nampak kantung dah..