ubat luka jahitan normal

Ibu2 booeh share tak ubat luka jahitan bersalin normal ape yg ibu2 guna utk cepat camtum dan sembuh...

7 Balas

ubat kuning yg hospital bekalkn je pastu sy tumbuk manjakani + kunyit perah air dia pastu buh kt luka tu.. klau rajin sapu ubat tp x jaga luka dgn betul cthnya pad x tukar dgn kerap, kwsn luka sentiasa lembap, kwsn luka x bersih x blh jgk dia kena rajin sapu ubat & jaga luka baik².. setiap kali nk pakai pad jemur lu dpn kipas sblm & slps pakai ubat.. jaga mkn jgk inshaAllah cpat sembuh..