Luka jahitan

Nak letak ubat ape bagi cepat baik luka selain ubat kuning yg klinik bagi?? & makanan apa yg cepat sembuh utk luka dalam?? #pleasehelp

6 Balas

Sis boleh beli di farmasi cuci sendiri luka . Saya jahitan buka , nurse bgtau suruh beli yang ni . Atau sis boleh beli Jeli Gamat . Elok untuk luka jahitan . Saya pun amalkan , so far luka jahitan terbuka dah membaik . - Solcoseryl gel - Normal saline (botol) - Kapas

Untuk elok luka dari dalam. Makan buah buahan, lobak dan sayur lain. Boleh makan pati haruan juga. Kalau nak makan yang masak fresh pun okay

mkn bnyk sayur dan buah buahan.. buah oren mkn hari² minum air kosong bnyk.. jaga luka bg sentiasa kering..

akk melahirkan normal ke? lau nk bgi kering jahitan bwah tu basuh dgn air sirih cpt kering

2y ago

akk bsuh dgn dain sirih, rebus daun sirih nnti nk bsuh bwah pkai air suam2 cmpur dgn sirih

Doctor saya suruh letak dermatix ultra kat tempat luka czer tu

makan buah oren