Barang baby

Harini dah masuk third trimester . Tapi brg2 baby stu pun blum beli . Keliru bnyk sgat 😵‍💫 barang bby2 ni tak tahu nak start beli apa 🥲 . Jantina pun blum tahu lagi , sbb baby sorok je . Hihii #1stimemom

10 Balas

Saya utamakan barang2 keperluan beg hospital ibu anak dan untuk keperluan pantang saya dulu. Awak search je, banyak perkongsian artikel pasal ni. Kami tak beli baju banyak sbb tak tahu anak keluar besar mana. Beli baju unisex. Buat senarai, dan utamakan yg utama. Lepas tu baru beli barang2 besar yg perlu & mampu; kami beli 3 brg besar time sale tahun baru Cina lepas. Alhamdulillah hampir semua dah siap beli sebelum kes C19 naik. Kami suka beli di kedai fizikal dan memang rancang tak nak saya banyak keluar pada 3rd trimister. Sy beli pada penghujung 2nd trimister (kandungan 6 bulan). All the best ya!

2y ago

🌻

beli yg essential je sis.. baju tidur malam beberapa helai baju utk siang beberapa helai warna unisex , warna putih cthnya.. mitten dan booties diapers nb & saiz s lampin kain bedung barut kalo biasa guna tilam baby minyak telon,toiletries, wet tissues, nappy rash cream botol susu & susu nb ( kalo plan nak bf mix fm ) breast pump, breastpad barang utk mummy berpantang.. disposable panties & pad.. yg lain bole tmbh slps bersalin, yg pntg bag utk bawak ke hosp dh ready sbb masuk 3rd trimester dh kan..

2y ago

sama2 sis , semoga dipermudahkan urusan kita semua.. 💕

Sisssss jgn lmbt sgt beli . Mengah tauu nk shopping time 3rd trims ni plus it will cost you within huge cost terus huhu . Beli je unisex . Hati2 kelua shopping . Covid tgh naik skrg

2y ago

Hihihi Yaa sis . Saya dah beli kat shoppe baju2 baby yg unisex.. sya tgok org haul kt youtube smlm . 😁 Kebanyakn sya beli online

sya pon dh 32 wk tk tahu sis jentina baby apa so sya beli baju2 yg wrna2 biru hijau mcm tu pink pon tk pe lh baby pakai kn tk kisah comel juga 😊

2y ago

Ya sis sma jga sya dah beli kat shoppee warna unisex 🤭 comel jgaa 🥰

Beli pampers newborn sikit,barut perut baby,kain bedung,mitten n booties,mandian baby,botol susu,beli yang penting2 dlu..

2y ago

Oke thankyou sis

Sama lah, bby masih kepit xnk bgtau. Sudahnya sy plan beli unisex saja. Ni dh masuk 3rd trimester xbeli apa lg 😅

2y ago

Haha samala kita sis … beli unisex ja la kita ni

kalau belum tahu jantina, awak boleh beli barang2 warna unisex.

kalau tak tau jantina boleh beli baju2 warna putih dulu sis

saya beli sikit2 start dri 4 bulan. lama2 eh membukit

Sye beli kt shoppe je yg ada jual skli utk pergi hospital