Juling Air

Hi ibu², baby sy usia 17hari. Normal ke kalau kita nmpak baby mcm juling air? Atau perlu rujuk doctor?

8 Balas

Anak saya asalnya juling air. kemudian masuk 2 bulan makin kerap dan terus kedalam, matanya jadi berada di bahagian batang hidung tapi kedalam. 2 bulan detect, 4 bulan dapat appointment dr pakar. 6 bulan buat operation mata. Pendapat saya, ibu pantau dulu. Kalau ketara terus je refer kk yg kita bawa baby untuk monthly checkup. Segala kerisauan ibu boleh terus je bagitahu nurse atau doktor semasa datang monthly checkup. Kalau keadaan nampak okay atau biasa, KK akan pantau sahaja dahulu. Kalau nampak serius KK akan bagi surat refer dr.

Normal sis , boleh rajin google and cari ilmu. Saya selalu tngok tiktok banyak ilmu boleh belajar. Saya kalau apa apa mcm tak kena and taktau saya google je or tngok tiktok.

normal.. baby ni masih tak boleh kawal otot mata. Jadi kadang mata dia memang akan juling. Biasa sampai umur 3 bulan. Lepas 3bulan masih juling boleh berjumpa dr.

Normal untuk baby baru lahir. Tak perlu rujuk dr. Kalau dah 6 bulan ke atas masih juling baru rujuk dr

10mo ago

6 bulan dah lambat sgt. Kalau jumpa pakar 6 bulan tu dah kena operate dah pun

Hi sis. Yang saya tahu boleh jadi normal atau tak normal. Ya, kena rujuk doktor.

Sy pun risau memula. Starting 2 months, dah normal hehe

Normal.. masuk 2/3bulan dah okay dah.. tu anak sya la..

Ank saya awal lahir un cm tuu .. start 1 bulan ok da