Six months baby

Hello ibu2.. baby dah nak msuk 6 bln.. nak tanya sikit pasal pemakanan baby ni.. maklumlah baby 1st.. 1.kalau baby dah makan bubur waktu pagi.. waktu ptg bolh bagi pure buah ke? 2.wajip x letak evo kat makann baby?

1 Balas

1. boleh, cuma untuk permulaan 6 bulan kalau boleh elak pure yg ada rasa berlebihan,orang kata nanti baby jadi memilih makan. 🤗 2. tak letak tkpa. boleh ganti dengan ala² evo tu. letak pun bagus, at least ada lemak² sikit untuk baby. ☺️ ini semua pendapat dan pengalaman saya hihi