Folic Acid brand apa korang guna?

Hi ibu² atau bakal ibu, boleh share brand folic acid yang korang guna untuk kehamilan?

23 Balas

sebelum preg sy beli asidfolic yg dkt farmasi not sure brand apa. awal preg folic dgn susu enfamama 9w baru dapat iberet (taksesuai) dah try semua iron tablet termasuk 3sekawan still taksesuai sekarang makan semua iron tab yang ada (dah mintak nasihat docter. docter okey sahaja)

sepanjang preggy, sy jrg mkn supplemen sebab selalu lupa.. zinkofer dpt dr KK pun sy x mkn (tgok review yg mkn pun sy seram). skrg dh 32 weeks, baru start mkn iberet.. so far ok.. minum susu setiap hari.. berat pun makin naik..

sebelum pregnant, saya makan brand appeton. Lepas tu tukar brand Hovic sebab appeton selalu buat saya mual dan pening. skrang pregnant, makan folic acid yg kk bagi je 😁

Sy sblm ni mkan Appleton pnya. beli kat watson. time tu hrga dlm rm50 lbih mcm tu..skrg ni xtau la mcm mna hrga dia lama da xmkan lps brsalin ank slung 2thn lpas. 😁😁

1mo ago

ok je..sbb sy on perancng tu yg xkisah sgt xmkan tu..nnti nk stop prncng bru nak start mkan blek. 😁😁

saya kk bagi zincofer, waktu trimester pertama & kedua boleh telan lagi, bila masuk t3 terus muntah..tukar maltofer fol (perisa coklat)

Sy awal2 beli folic acid dkt guardian..yg hrga dlm seringgit sepapan tu..lps buka buku pink sy stop n mkn folic acid n vitamin Kk bgi je

2mo ago

Smpai beranak pin blh..sy stop mkn ubt 3sekawan yg KK bgi (folic,vit c, iron)…sbb Dr bgi mkn zincofer kes hb low..dlm tu dh termasuk sekali dgn folic

sbelum ni ambik acid folid tu. tapi sbb bnyak sngt ubat nye. skrng zincofer. mudah. sbiji je dh ade smua dlm tuu

Dulu sbelum pregnant pakai brand appeton buat stock. Sampai pregnant habiskan mkn folic acid tu

saya guna brand Appeton, saya beli satu kotak yg ada 3 papan so boleh tahan dalam 3 bln cmtu

sy pakai ubat asid folic dri nurse atau doktor bagi, itu ja yg kami selalu minum