Bersalin

Ibu2, ada tips yang boleh dikongsi, untuk memudahkan bersalin normal.

9 Balas

Berjln, berdoa, saya pon minum Milo dgn majerin dkt² nak bersalin...masa bersalin jgn angkat punggung..

sya bnyk buat kerja rumh.bnyk mencangkung mandi cangkung bangun mcm tu hari2..insyaAllah

Mnum Milo cmpur majerin bila nk dekat2 due.

5y ago

Yup.. Buat air milo panas cm biase.. Pastu buh majerin..

Makan kurma bagi mudah bersalin

Stay active, banyak kan berjalan and minum kelapa dara

Exercise and walking

Bnykn berjln ja sis

5y ago

Tq sis.. ☺️

Banyakkan berjalan dan berdoa yer sis, doa tu anytime sebab dalam kita nak dekat bersalin ni kita kena kuatkan semangat kuat berdoa. Then time dalam LB pless jangan angkat punggung bila nak melahirkan suda. Semoga dipermudahkan dan beranak secara normal.Aamiin

Banyak kan baca doa nabi yunus,bca yassin dri awl dgn solat 2 rakaat..insha Allah...