Perancang keluarga

Saya mengambil perancang keluarga pil yasmin tpi stiap kli lpas makan pil sy akan alami sakit kpala.. Adakah sy perlu truskan makan pil shingga habis atau stop kan trus makan?

7 Balas

yasmin kk tak bekalkan kan? sis beli di farmasi ya? yg kk bg selalu noriday. so better bincang dulu dgn kk utk ambil pil di kk/guna perancang lain. kalau stop makan kena buat double triple protection bila bersama sbb taktau tu time subur or tak.

macam saya lah ,kalau makan yang pil je pening kepala ..saya makan oralcon 4 biji rasa pening kepala sangat ,terus tukar yang depo lagi senang

10mo ago

makan 4biji? sekaligus ke?

Kaka sy consume yasmin juga and dia kata itu mmg side effect lepas mkn ubat.. so dia akan makan ubat tu sebelum tidur..

Try tanya doc, sy mkn noriday pun effect dia sakit kepala juga.. Lps 6 bulan tukar pil lain..

mebi x sesuai dgn awak.. tny misi dulu

Refer dgn dr ya sis utk tukar ubat

xsesuai kot tu