32minggu 5hari

Ibu² ..ada tak yang larat untuk puasa?

12 Balas

sy bangun sahur mcm biasa,so bila Rasa x mampu,sy buka demi keselamatan baby, first day puasa lepas berbuka baby diam x gerak,so sy dh cuak..sy usap2,minum air sejuk.. alhamdulilah baby gerak,semua ni Kita dh tahu,ats ketahanan diri Kita jugak,Rasa x yakin x perlu Kita puasa🥰🥰doakan sy dipermudahkan segala urusan bersalin ya,37week Oledii ✌️🤲🤲🙏🙏

Experience sy, first pregnant dulu, kalau berpuasa sy mula rasa angin, pedih ulu hati n gastrik, mmg tak puasa langsung sebulan.. so far pregnant kali ni dah 33weeks, alhamdulillah .. tak tinggal lagi puasa.. jangan paksa diri ya mummy kalau tak larat..

2y ago

Boleh ambil gaviscon yg biasa sahaja.. atau mist magnesium trisilicate (MMT).. boleh dapat dekat farmasi.. ini yg save untuk mommy ye..

Saya 33w..aritu start 32w sy test puasa.. masa puasa xde ape.. gagah je.. ptg jela lembek sikit.. tp lepas berbuka je xsmpai stgh jam auto xlarat.. lembek terus.. mcm nk tido.. terus suami xkasi puasa.. ank active kite xlarat lepas tu

Ikut badan masing2 , tpi klau mummy rasa pening , nk pitam , lapar yg terlampau better berbuka , lagi satu pergerakan baby pon kena alert tau , klau baby tk gerak cepat2 berbuka

Sy dah 37minggu. Walaupun xpuasa, sy just mnum air kosong steguk dua je utk hilang kn pitam. Puasa pertama dh try kurma susu bagai tetap xblh tahan 😣

pada saya , berpuasa itu semua orng berkemampuan , jadi . jika larat ,buat , dan jika badan lemah, jangan buat, risau mendatang kan kemudaratan ...

Kalau risau memudaratkan diri dan baby lebih baik berbuka sbb sy dh laluinya masa tu kandungan baru masuk 28 minggu.. 3 Ramadhan dh kena bersalin sbb sakit..😔

Saya baru 22 weeks dh tk tahan puasa. First day dah sakit ulu hati sampai tk boleh makan apa².. Makan je muntah balik..

Saya rasa x larat …so saya x puasa..simple…xyah pening2..🤣….nanti pandai2 lah ganti puasa tu……

Alhamdulillah setakat ni masih larat. masih puasa dari hari pertama. dah 30mggu skrg ni