kerap kembung dan senak perut

Hi ibu2, ada tak dekat sini yg ada masalah mcm sy, kerap sakit dan kembung perut selepas makan even makan tak banyak..Selalu senak dan rasa xselesa dekat perut dan dada..lepas makan jd xboleh nk berjalan dan kena duduk shj sbb rasa angin duk tolak2 dalam perut dan dada. boleh dikatakan tiap hari mcm ni. Hal ni membuatkn sy rasa mls nk makan sbb efek dia akan jd mcm tu. Susah nk bekerja setiap hari..Btw sy dh 14w, dan first mum. Tq klu ada apa2 cdgn dn perkongsian.

2 Balas

Sama dgn sy sis.. lepas makan rasa mcm x hadam tp klu x mkn angin pulak dan sakit bahagian bawah perut jd sy cuba makan sikit2 tp kerap.. sis cuba la smoga dipermudahkan urusan..

Sama sis..sya pon mcm tu jgk..mkn skit ja tp kembung senak tu..masyaAllah